Pintér szerint a pedagógusok tehetnek arról, hogy nem becsülik meg őket

Fotó: Illyés Tibor MTI

Pintér Sándor belügyminiszter a parlamenti meghallgatásán azt mondta, hogy a tanároknak nemcsak fizetésemelésre van szükségük, hanem arra is, hogy növekedjen a megbecsültségük, és ezért nagyrészt maguknak kell tenniük.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) alelnöke az RTL-nek erre reagálva azt mondta: szerinte a tanárok épp eleget tesznek ezért.

Pintér Sándornak – aki belügyminiszterként az új Orbán-kormányban már a közoktatásért is felelni fog – szerdán volt a meghallgatása a parlamentben. Akkor ő maga is elismerte, hogy problémák vannak a pedagógusok elismertségével, fizetésével, és ez már azon is meglátszik, hogy fizika és kémia szakos tanári szakra egyenként mindössze 22, illetve 25 hallgató jelentkezett idén. Ez pedig megközelítőleg sem lesz elegendő ahhoz, hogy pótolják a kieső tanárokat – vélekedett.

Hozzátette viszont azt is, hogy a tanárok megbecsültsége szerinte nem csak a fizetésen múlik.

Ahhoz, hogy ez növekedjen, nem csak a fizetés a megoldás. Ahhoz, hogy ez növekedjen, társadalmi presztízs is kell, de ennek megalkotásában mi csak támogatást tudunk adni, azt a tanároknak jelentős részben maguknak kell elérni
– mondta a belügyminiszter.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak