Ötödével drágábban veszik a meg a boltosok az élelmiszereket mint eddig

árstop élelmiszerárak emelkedés

 

A megemelkedett átadási árak hatásait mutattja a háborús hatás, ami a szakmai előrejelzések szerint májusban fog nagyot durranni – írja a napi.hu.

Az élelmiszeripar a friss statisztika szerint februárban nagyobb ütemben emelte az átadási árait a boltok felé, mint januárban. Februárban már megközelítette az élelmiszeripar átadási árainak emelkedése a 20%-ot.

Most viszont, nőttek is a boltosok veszteségei az árstopos étekféleségek körében, a korábban vártnál sokkal nagyobb mértékben. És ez még nem a vége. Amikor vége lesz az árstopnak, akkor majd nagyobbat kell majd visszapakolni az árcédulákra, nem is kevéssel.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak