A győri Audi is bajban lehet, az orosz export hiánya miatt

aggódás Audi félelem Győr munkahely

 

Az Audi Hungaria Zrt. árbevétele majdnem 3%-kal nőtt tavaly, adózott eredménye azonban több mint 30%-kal csökkent – írja a napi.hu.

2021 év végén majdnem 12.000 embert foglalkoztattak, 243-mal kevesebbet, mint 2020 év végén. Az idei évi előrejelzéseket ismerve az elnök kiemelte, hogy a vállalat aggódik az ukrajnai háború miatt. Ukrajnából elsősorban a motorok kábelkötegeit szerzik be, így a motorgyártás területén műszakmódosítások történtek.

Van előrejelzés arra vonatkozóan, hogy a járműgyártás terén is kritikus időszak következhet, ugyanakkor a legfrissebb előrejelzések derűlátóak is lehetnek. Az Audi konszern döntésének megfelelően az Audi Hungaria leállította az Oroszországba irányuló exportot.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai