A kevés fizetés miatt minden második munkavállaló gondolkodik váltáson

dolgozók fizetés munkahely váltás

 

Az új állás keresésének legfőbb oka a nem megfelelő, alacsony fizetés, ez derült ki a Műegyetemi Állásbörze szervezői által készített friss közvélemény-kutatásból – írja az ado.hu.

A Budapesti Műszaki Egyetem és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített kutatásból kiderül az is, hogy nagyjából 50-50% arányban gondolkoznak a válaszadók a munkahelyváltáson, több mint 16%-uk pedig határozottan váltani szeretne.

A legerősebb indok 62.4%-kal a nem megfelelő fizetés, és körülbelül hasonló arányban az, hogy az illető más feladatkörrel szeretne foglalkozni. Minden harmadik kitöltő úgyérzi, hogy nem becsülik meg a jelenlegi munkahelyén.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Tragédia a Tisza tavon

A tiszafüredi fizetős szabadstrandon keresik a tűzoltók és önkéntesek egy baráti társaság egyik tagját, aki eltűnt a tóban.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy huszonéves, nem tiszafüredi