Székely Sándor: „elképesztően büszkék vagyunk arra, hogy kétéves pártként, szövetségeseinkkel közel 50 helyen állítottunk jelöltet”

Székely Sándor
Székely Sándor

Nem sikerült az Igen Szolidaritásnak a listaállítás. Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy ideje megkérdezni a párt országgyűlési képviselőjét, hogyan értékelik a választás jelenlegi állását, mi a véleményük a háborúról, és egyáltalán mi a helyzet a párttal. Eszes Péter a szerkesztőség veteránja zarándokolt el a párt központi pincéjébe.

Eszes Péter: Nem sikerült a lista állítás, hogyan élték ezt meg? Kudarcként?

Székely Sándor: Egyértelműen kudarcként.

E. P.: És akkor most, hogyan tovább? Feladják?

Sz. S.: Feladni? Ennek a szónak nem ismerem a jelentését.

E.P.: Értem. Akkor hogyan mennek tovább?

Sz.S.: Először is szeretném leszögezni, hogy bár nyilvánvalóan kudarcként éljük meg, hogy nem lett listánk, nem lettünk depressziósok,

sőt valójában elképesztően büszkék vagyunk arra, hogy kétéves pártként, a Munkáspárti szövetségeseinkkel együtt közel 50 helyen állítottunk jelöltet.

Ezt az eredményt alig pár millió forint felhasználásával értük el, miközben a versenytársaink szó szerint milliárdokból kampányolnak, valamint tucatnyi helyen alig pár szavazaton, vagy buta alaki hibák miatt nem jött össze a jelölt állítás, akkor pedig végképp elmondhatom, hogy

itt bizony egy új erő született, ráadásul egy olyan erő, amire a választások után óriási szükség lesz.

E.P.: Miért lesz szükség önökre. Már van hat olyan erő, amelyik listát tudott állítani.

Sz. S.: Megalázó az a hat lista, amit a politikai elit a magyar választók elé visz. Egy pornómilliárdos bizniszpártja, egy bűnöző vírustagadó pártja, egy náci párt, egy viccpárt, ami abból él tíz éve, hogy járdákat festeget, egy liberális–jobboldali összefogás, melynek az a programja, hogy ne Orbán legyen hatalmon, valamint maga a Fidesz, akik 12 év óta zsákmányolják ki az országot, az embereket.

Azt gondolom, hogy ha végre vége lesz ennek az egészen szürreális választásnak, ahol a náci párton kívűl senki sem mondja, hogy végül is miért kéne rászavazni, elemi igény lesz arra, hogy végre olyan pártok jöjjenek, akik valami alternatívát tudnak nyújtani az egyszerű primitív gyűlölködés helyett.

E.P.: És az ISZOMM lesz az a párt, aki ezt megcsinálja.

Sz.S.: Igen. Két év alatt, melyből másfél évig folyamatos Covid időszak volt, megszerveztük a pártunkat az ország felén. Ez jóval több, mint amennyit a milliárdokból gazdálkodó ellenzéki pártok tudtak elérni 5- 10 év alatt. Nekik nincs programjuk, jövőképük. Illetve van, csak szégyellik. A hatosfogat pártjai liberálisak és a rablókapitalizmusban érdekeltek. Onnan van pénzük. Milliárdosok, vállalkozók, ügyvédek, orvosok. Nincs ezzel semmi baj, csak épp nem mondják el a választóknak, mit képviselnek.

Mi büszkén vállaljuk, hogy szocializmust akarunk.

Normális és biztonságos életet a dolgozóknak. Bankok, és multi cégek helyet, szövetkezeteket és valódi szakszervezetet. Elitista, gőgös, mindenkit kiröhögő, megalázó hozzáállás helyett, szolidaritást. Mi ebben hiszünk és tudjuk, hogy az ország nagy részében elemi igény van erre. Hosszú távban gondolkodunk. 2024-ben érdemi helyeket fogunk szerezni az önkormányzati választásokon Budapesten és vidéken is, 2026-ban pedig, be fogunk jutni a parlamentbe.

E.P.: Ezek szerint a 2022 –es választást el is engedik?

Sz.S.: Ellenkezőleg! Minden körzetben kampányolni fogunk, ahol van jelöltünk. Szerencsére Szombathelytől, Salgótarjánon át, Ózdon keresztül Debrecenig és persze Budapesten is jópár helyen, jelen vagyunk a kampányban. Sok olyanban is ami csatatér körzet.

Mindenütt kampányolni fogunk. Sehol sem fogunk visszalépni. Mi már az önkormányzati választásokra is készülünk.

Én például Pesterzsébeten indulok ebben a klasszikus baloldali kerületben, ami az elmúlt években eléggé el lett hanyagolva. A helyi balosnak mondott képviselő leginkább csak a televízióba szeret bejárni, az emberek érdekeit már nemigen képviseli. Már alig várom, hogy a saját két kezemmel tehessem ki a plakátjaimat.

E.P.: Mit szól a háborúhoz? Ki a felelős ezért az egészért? Mit kell tenni egy ilyen helyzetben?

Sz. S.: A háború borzalmas. Azonnal békét kell kötni. Felelősnek mindenki felelős aki ebben az ügyben részt vesz. Az USA, a NATO, az Oroszok, az Ukránok, az EU. Mind mind, csak a hatalmi és pénzügyi szempontok alapján politizálnak. Szó szerint leszarják, hogy az óvodás harcaik miatt, emberek milliói élete megy tönkre és sajnos emberek tízezrei halnak meg.

Egészen elképesztő. Azonnal békét kell kötni.

Eszes Péter

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak