Az egyházi pedagógusoknak van lelkiismeretük, legalábbis ezt állítják

egyház lelkiismeret vallás
Fotó: MTI

Már az egyházi iskolák is csatlakoznak a pedagógusok engedetlenségi mozgalmához, ahogy fogalmaznak: „Lelkiismeretünk szavát követjük”

Már a január 31-én tartott figyelmeztető sztrájkhoz is számos egyházi intézmény tanára csatlakozott annak dacára, hogy több fenntartó a belső levelezésben kifejezetten megtiltotta ezt, írja a librarius.hu.

A portál úgy tudja, március 1-jén (kedden) reggel 8 és 14 óra között az egyházi iskolák közös polgári engedetlenségi mozgalmat szerveznek. Az oldal információja szerint az összehangolt megmozduláshoz református, ferences, piarista és más katolikus intézmények csatlakoztak, amelyek között van fővárosi és vidéki is.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak