A spanyolnáthában szinte alig haltak meg, ha a koronavírus adatait nézzük Magyarországon

adatok koronavírus magyarország spanyolnátha

Nagyon magas a magyarországi, koronavírus okozta halálozási adatok, melyet érdemes összevetni egy korábbi nagy járvány, a spanyolnátha adataival – írja a portfolio.hu.

Magyarországon a koronavírus járvány 2 éve alatt népességarányosan többen haltak meg, mint a spanyolnátha 2 évében. Más európai országok a spanyolnátha időszakához képest sokkal alacsonyabb halálozási arányokat értek el, mi sajnos 126%-ra teljesítettünk.

Szél Tivadar statisztikájából az összehasonlíthatóság szempontjait figyelembe véve 10 európai ország adatait tudják felhasználni. A spanyolnátha 2 évében Hollandia és Dánia után Magyarországon volt a legkevesebb egymillió lakosra jutó halott. A koronavírus járvány két évében azonban népességarányosan nálunk haltak meg a legtöbben.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak