A pedagógus szakszervezetek képviselőit nem engedték be a minisztérium épületébe

szakszervezetek sztrájk

Péntek délelőtt a szakszervezetek képviselőit nem engedték be a minisztérium épületébe – írják a Facebookon.

A pedagógus-szakszervezetek ma délelőtt 10 órára, egy korábban leegyeztetett tárgyalásra érkező képviselőit már a minisztérium portájánal megállították.

Az épület előtt megtartott sajtótájékoztatón Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke elmondta, hogy tegnap este hatkor kaptak értesítést arról, hogy a Kisfaludy László helyettes államtitkárral megbeszélt találkozót lemondják, mivel a bíróság másodfokon kimondta, hogy jogellenes volt a január 31-i sztrájk, ezért a minisztériumnak meg kell vizsgálnia, hogy ez a döntés milyen hatást gyakorol a további tárgyalásokra, ezért a péntek délelőtti sztrájktárgyalás időpontját február 16. (szerda) 14 órára módosítják.

„A kormány számára a gyerekek és a szülők a legfontosabbak, az oktatásnak a gyermekek érdekét kell szolgálnia” – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak