Több mint 600 millió forintnyi EU-s pénz ismét okosba lett megoldva

EU koronavírus támogatás turizmus vendéglátás

 

A koronavírus-járvány okán kapott uniós támogatásból a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorlatilag a saját alapítványának osztott ki 630 millió forintot – írja az 24.hu.

A maradékot állami szervezetek, balatoni borászok, valamint pár budapesti elitétterem tulajdonosa kapta.

Az adatok alapján kapott az összegből az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat & Design Ügynökség is, de azt még az Európai Unióval sem közölte az MTÜ, hogy mekkora összeget.

Az MTÜ a Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt esernyőprogram elnevezésű programban 1 milliárd 746 millió forintot oszthatott szét az eddig adatok szerint.

Az is kiderült, hogy a járvány elleni gazdasági védekezés keretében kiosztott pénz harmadát, nem a vendéglátósok közvetlen megsegítésére fordították, hanem a Hellohungary Turisztikai Szolgáltató Kft.-nek utalták át napilapkiadásra.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak