400 millióért tesztelik a covid-vírusra a külföldi focistákat a magyar adófizetők pénzéből

covid-tesztek közpénz labdarúgás

 

10 NBI-es futballklub több mint, 425 millió forint TAO-támogatást kért járvány elleni védekezésre, a közpénz jelentős részét, 400 millió forintot tesztekre költötték, 4,4 milliót pedig fertőtlenítőkre – írja az mfor.hu.

Miközben a klubok ingyen tesztelhetik a játékosokat és más ott dolgozókat, a lakosság elég nehezen fér hozzá a tesztekhez. A háziorvosok csak indokolt esetben, egyértelmű tünetek mellett írhatnak elő ingyenes tesztet. A PCR-teszt hatósági ára majdnem 20.000 forint, a gyorstesztet pedig patikában lehet beszerezni, de szintén több ezer forintért.

A Orbán kormány sokszor elutasította a széles körű tesztelésről szóló javaslatokat, ugyanúgy a járvány elején, mint most, amikor példátlanul gyorsan terjed a vírus. Így van ez az iskolákban is, ezért rengeteg szülőnek kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak