Galba-Deák Ádám: Az ISZOMM egy modernkori szocializmusnak a híve

Galba-Deák Ádám interjú ISZOMM jóllét Kádár János köztársasági elnökjelölt párt program

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom párt egyértelműen EU párti, viszont kis államként nem tehetjk meg, hogy nem ápolunk jó viszonyt a világ nagy hatalmaival – mondta el az ISZOMM szóvivője a Jövő TV-ben.

Kádár János nevével fémjelzett korszakra az ISZOMM úgy tekint, mint az ezer éves magyar történelem egyetlen szociális felemelkedési időszakára – emelte ki a szóvivő. Elképesztő társadalmi jólléti felemelkedés volt 1962 és 1980 között. Galba-Deák Ádám elmondta, hogy lehet itt gondolni az állami bérlakás építésre, a ténylegesen ingyenes közoktatás, az olcsó színház, magyarul pezsgés volt abban az időszakban.

A fiataloknak alapvetően két üzenetük van, az egyik az, hogy a választói korhatárt az Igen Szolidaritás szeretné levinni 16 évre, hiszem már a mai világban egy 16 éves rendkívül tájékozott. A másik üzenet pedig az, hogy aki a 18-ik életévét betöltötte, az vállaljon valamiféle önkéntes munkát, például a katonaságon, vagy szociális szférában, hogy a pályája kezdetén élettapasztalatot szerezzen – nyomatékosította Galba-Deák.

Az ISZOMM párt megalakulása óta a drasztikus bérek emelését követeli. A nettó 250.000 forintos minimálbér, a 150.000 forintos legkisebb öregségi nyugdíj, a gyermekenkként havi 50.000 forintos családi pótlék, illetve az állami szférában dolgozok minimálbérét 350.000 forintra kellene emelni.

Ennek a fedezete, a megtermelt GDP csupán egyhatoda amit a párt követel – hangsúlyozta a párt szóvivője.

Galba-Deák Ádám kitért arra is, hogy az Európai Uniót megreformálni kell, nem csak egy gazdasági uniót kell létrehozni, hanem egy szociális uniót is.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak