Százmilliárddal növelheti a költségvetési hiányt a Magyar Nemzeti Bank veszteséges működése

Matolcsy György minusz MNB veszteség

 

A válságkezelés költségei, és a nagyon megugró infláció miatt emelkedő jegybanki kamatok közöse veszteségbe fordították az MNB-t – írja az mfor.hu

Ha mínuszba fordul az MNB, akkor azt a költségvetésnek kell kipótolnia. A jegybankelnök kiemelte, hogy az ez évi hiány, akár több százmilliárd forinttal is növelheti a költségvetés kiadásait. Pláne, hogy ekkora veszteségre az elmúlt évtizedben nem is volt példa.

Az államháztartás is jelentős hiányt halmozott fel az elmúlt évben. 2021-ben a központi alrendszer több mint 5101 milliárd forintos mínusszal zárt.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai