Az ünnepek után is emelkednek a kamatok

infláció kamatemelés Matolcsy MNB

 

Az MNB elnöke szerint, addig emeli a jegybank a kamatot, amég az inflációs kilátások ismét fenntarthatóan a 3%-os cél közelébe nem csökkennek – írja a HVG.

2022 első felében felzárkózik az alapkamat az egyhetes betéti ráta szintjéhez. A járvány okozta gazdasági sokk legyőzése érdekében tett lépések után a következő feladat a költségvetési egyensúly helyreállítása kell hogy legyen. A kormánynak mindent meg kell tennie az elszabadult adósság és hiány csökkentésére.

2021 nehéz év volt. 2022 sem lesz könnyebb, különösen az első fele – emelte ki Matolcsy.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai