A koronavírus a bankoknak rekordnyereséget hozott

bankok infláció járvány nyereség

 

A koronavírus-járvány megteremtette a pénzügyi szektor számára minden idők talán legkedvezőbb működési környezetét, legalábbis ami Közép-Európát illeti – írja a portfolio.hu.

Az első 9 hónap után rekorddöntögetésre készülnek a régiós bankcsoportok, hosszú idők óta a legmagasabb eredményeket produkálhatják 2021-ben.

A vírus magával hozta az inflációt, ami mellett néhány jegybank jobban, néhány pedig kevésbé küzdött. A régióban olyannyira velünk van az infláció, hogy a monetáris szigorítás útjára lépett jó pár régiós jegybank, ez pedig jót tesz a banki marzsoknak is, legalábbis az első néhány kamatemelés biztosan.

Fotó: Pexels

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak