40 százalékkal emelhetik a malmok jövőre a búza átadási árát

áremelés búza malom

Drasztikus áremelkedési folyamat kezdődött a tőzsdén kereskedett élelmiszerek piacán, így a búza, kukorica árában is szinte duplázódást látni, írja a Telex.

Hollósi Dávid, a Takarékbank Agrárüzletág ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta, tonnánként 40-50 ezer forint helyett ma már 90 ezer forint felett jár az ár.

A drágulás természetesen megjelenik majd a liszt, majd a kenyér árában is.

Azt írják, hogy a drágulásnak több összetevője van: energiaválság, Covid okozta gazdasági változások és az aktuális nyersanyagpiaci szuperciklus (ez azt jelenti, hogy az árak tartósan, akár egy évtizeden is túlnyúlóan, széles körben emelkednek).

A búza hiánycikk státuszából adódóan a malmok 40 százalékkal emelhetik a liszt átadási árát januártól.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

A Kossuth tér magánya

Lássuk be, egyes ún. ellenzéki pártok teljesen beleszoktak, hogy érdemben már senki nem kíváncsi rájuk. Azt régebb óta megszokhatták, hogy a Kossuth téri bazi nagy