Kétfarkú kutya: “szia, hát szerintem van már elég bajuk e nélkül is. gergő”

ISZOMM Kutyapárt

Ezzel a talányosnak szánt, bár pontosan érthető mondattal válaszolt Kovács Gergely a Kétfarkú Kutyapárt elnöke szerkesztőségünk azon kérdésére, vajon mi a pártjának a véleménye, álláspontja az ISZOMM képviselőjének, Székely Sándornak az “egy lista – egy frakció” kezdeményezésére?

Ebből a címbeli válaszból annyi bizonyosan leszűrhető, hogy a Kétfarkúak szerint az baj lenne a hat (vagy hét – a szerk.) összefogott ellenzéki pártnak, ha az egységes választási listájuk a nagy megmérettetés után is egységben maradna. Az egységes lista szándékolt atomjaira bontása ugyanis kormányra kerülve egy merő métely, ám ellenzékben maradva maga az áldás. Kovács álláspontja tehát azt sugallja, hogy várakozásai szerint a nevesincs koalíciónak csak nyűg lenne a hosszabb távú egység, hiszen a bukásuk A-forgatókönyvéhez képest gondolkodniuk sem érdemes a győzelmüket jelentő B-terven.

Az viszont kevésbé konkrét, hogy mi lenne már a többi baj, ami az összefogottak háza táján dívik? Szerkesztőségünk úgy látja, hogy a Kétfarkúakhoz köthető ‘már elég bajuk’ minden bizonnyal MZP közelmúlt felsülése, hiszen Kovácsék visszakézből utasították el az esetleges, saját frakciójuk után járó, évi sok száz millió forint helyett felajánlott, azonban még bizonytalanabb egyetlen, befutónak mondott, egységes listás helyet ígérő MZP-félre mézesmadzagot.

A hatok (vagy hetek – a szerk.) további ‘már elég baja’ valószínűleg az eredeti várományos és a ténylegesen megválasztott miniszterelnök-jelölt előadásai körül alakul. A budapesti főpolgármester a versenyből kiszállva, majd a fővárosba visszatérve egy kisebb vesszőfutás áldozata lett a Városháza eladásán füstölgő üzletemberi beszélgetések nyilvánosságra kerülése folytán, és még az a lehetősége sem adatott meg, hogy az őt cudarul lejárató vezérigazgatót kirúghassa. Ez valóban elég baj. MZP viszont nem talál témát magának, ezért Brüsszelben vizitál “A Nagy Eresz”-nél, szorongatja a Hong Kong-iak kezeit, illetve köszöngeti Bige László műtrágyakirály milliós kampány-adományait. Dettó.

Minthogy a fenti jelenségek egyike sem túl megható a kormányváltásban érdekelt választópolgárok jövőbeni életvitelét illetően, ezért Kovács elnök úr aggodalma helytállónak tűnik. Az már csak hab a tortán, hogy a Kétfarkúak inkább a hatokra (vagy hetekre – a szerk.) hagyják a pénzéhes politikai korrupcióra való hajlamaikat, mintsem akár csak viccet csinálnának belőle.

*Schuster Mihaéla*

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak