Dupla annyi munkát kell végezniük az ápolóknak ugyanannyi pénzért – Kásler Miklós utasít

egészségügy kockázat koronavírus orvosok

 

Kásler Miklós a héten arra utasította a kórházakat, hogy a koronavírusos betegeket ápoló húszágyas intenzív osztályokon műszakonként egy szakorvos, egy orvos és öt ápoló legyen jelen, viszont a korábbi tisztifőorvos szerint, aránytalanul sok munkát jelent az ápolóknak, akikre normál esetben egy, vagy legfeljebb két ágy tartozhatna – írja a Telex.

Ha egy ápolónak négy betegre kell figyelnie az intenzíven, akkor az ellátás az emberi életet kockáztatja – mondta el Falusi Ferenc.

Nem csak az ápolók, hanem az orvosok száma is irreálisan alacsony, mert ha egy orvosra húsz intenzíves beteget bíznak, akkor egyikőjüket sem fogja megfelelően ellátni. Az orvosok így viszont abban a helyzetben találhatják magukat, hogy el kell dönteniük, hogy kire fordítsanak időt.

Ezek azért fontos kérdés, mert az elmúlt egy hétben 1500-zal nőtt a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek száma.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak