Fehérneműben tüntettek a légiutas- kísérők

légiutas-kísérők tüntetés vetkőzés

A megszűnő olasz Alitalia légitársaság többtucatnyi volt légiutas-kísérője szerdán nyilvánosan szabadult meg egyenruhájától Róma központjában – írja a 24.hu.

A precízen megkoreografált csendes tüntetésen a légiutas-kísérők fehérneműre vetkőztek.

A demonstrációt egy helyi újságíró, Cristina Sivieri Tagliabue az alább megtekinthető videóval örökítette meg.

A hosszú ideje pénzügyileg gyengélkedő, évtizedes múltra visszatekintő olasz nemzeti légitársaság utolsó járata október 14-én indult útnak. Az ITA megvásárolta az Alitalia márkanevet is, de az Alitalia 10 ezer alkalmazottjából kevesebb mint 3 ezret vesznek át. Ráadásul a szakszervezeti tisztségviselők szerint az ITA-nál dolgozókat lényegesen alacsonyabb bérezéssel veszik fel.

Ez az a helyzet, ami ellen 50 volt légiutas-kísérő közösen demonstrált a Róma egyik dombjának, a Capitolinusnak a főterén. Először leengedték a macskaköves járdára céges válltáskájukat, majd lassan, szinkronban levették a kesztyűjüket, a kabátjukat, a sálukat, az egyenruhájuk felső és alsó részét, majd a magassarkú cipőikből is kiléptek.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak