Óriási a hiány szakképzett dolgozókból

autóipar hiány munkaerőhiány problémák szakképzés

A német vállalatokat egyre inkább aggasztja a szakképzett munkaerő hiánya, de az autóiparnak azonban más problémái is vannak – írja az autószektor.

A képzett munkaerő keresése és megtalálása fokozatosan a legnagyobb problémává válik a német vállalatok számára – ez derül ki derül ki, a Deloitte menedzsment tanácsadó cég tanulmányából.

A tanácsadók szeptemberben több mint 150 pénzügyi vezetőt kérdeztek meg német vállalatoknál. Kétharmada magas kockázatnak nevezte a szakmunkáshiányt.

A szakképzett munkaerő hiánya minden iparágat érint. Jelenleg az ingatlan- és az építőipar szenved a legtöbbet, ami a vállalatok csaknem háromnegyedét érinti.

Az igazgatótanács tagjai növekvő kockázati tényezőket látnak a nyersanyag- és energiaköltségekben, „amelyek a vállalatok 42% -a számára fenyegető méreteket öltöttek. Az autóiparban és a vegyiparban ez még nagyobb, 70% körül van.

Fotó: MTI

A képen az orosházi üveggyár 3-as számú, 8 állomásos duplacseppes gépének előforma oldala látható. Épp a 6-os állomásba cseppen be az olvadék. Köszönjük olvasónknak!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

One thought on “Óriási a hiány szakképzett dolgozókból

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak