Majdnem 400 milliárddal többet költött a tervezettnél a kormány szeptemberben


 

Idén szeptemberben 391 milliárd forintos mínusz produkált az államháztartás központi alrendszere, a kilenchavi deficit pedig már 2292 milliárd forintnál jár – írja a napi.hu.

Most szeptemberben 391 milliárd forintos mínuszt lett a magyar államháztartás, ez a valaha volt legnagyobb szeptemberi deficit. A meghozott intézkedések eredményeként a központi költségvetés 2292 milliárd forintos hiánnyal zárt szeptember végén.

Még költségvetési költésben erős hónapok állnak az ország előtt, mivel a legutóbbi EDP-jelentésben a kormány azzal kalkulált, hogy 2021 egészében a központi költségvetés pénzforgalmi hiánya 4024 milliárd forint lesz.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta