Szanyi Tibor nyílt levele az MSZP tagságához

MSZP nyílt levél Szanyi Tibor
Szanyi Tibor ISZOMM

Kedves Barátom!

Éveken át mondogattam, hogy csúfos vége lesz annak, ha az MSZP nem talál vissza a balos gyökereihez, és elvtelen kalandozásokkal próbálja az elitjét eltartani. Annyiban tévedtem, hogy ez a csúfos vég nem az MSZP sima megszűnése lett, hanem az, hogy előtte még megtűrt szolgálónak beállhattatok a liberálisok, a konzervatívok és a nácik alá.

Az ún. előválasztás során kirostálódott az MSZP két volt elnöke és sokan mások, akikért részetekről egy könnycseppet sem láttam elmorzsolni. Ahogy Horn Gyula arcképe is eltűnt a díszleteitekből. Felhördültök, hogy pártom, az ISZOMM Kádár János tervet hirdet, midőn még a liberális sajtó is azon kesereg, hogy épp 5 éve szűnt meg Kádár János lapja, a Népszabadság.

Sok bűnötök van, amelyekben nem kívántam osztozni. A legnagyobb bűnötök azonban az, hogy egy-egy zsírosabb alku kedvéért bármelyik elveteket hagytátok feladni. Hogy nem lázadtatok, és ma sem lázadtok a korrupt, hazug és dúsgazdag “Zordonjaitokkal” szemben.

Most még örültök, hogy tucatnyi helyen az MSZP jelöltje indulhat közös ellenzéki jelöltként, s talán a közös lista is csurrant-cseppent valamit. Mert tudjátok, hogy önállóan immár leginkább csak kipottyannátok az Országgyűlésből. Baloldali szövetségesetek nincs, s ‘kvázi’ legjobb esélyetek, hogy csápolhattok egy milliárdos oligarchának, vagy a nácik által felfedezett mélykonzervatív Orbán-klónnak.

Hagytátok meggyalázni Kádár Jánost, most pedig hagyjátok meggyalázni Horn Gyulát.
Aki baloldali értékrendet vall, az a továbbiakban a baloldalt újjáépíteni hivatott IgenSzolidaritás mellé áll. Erre hívlak benneteket. Az október 23-i “eredményhirdetést” követően csak a szégyen maradhat a nyakatokon.

Szanyi Tibor

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak