Korrodált víz folyik Székesfehérvár ikonikus közkútjából

Csitáry-kút látogatók munkálatok Varga-csatorna

 

A kút alatti vascsőhálózat már annyira elkorrodálódott, hogy átlyukadt, és a kút alatt elfolyik a víz a Varga-csatornába, ezért tapasztalják a látogatók, hogy a víz csak csordogál a kút kifolyóiból – írja a feol.

A mészkőből készült, és több helyen elrepedt, töredezett kutat is ki kell emelni a helyéről. Javasolják, hogy a kutat is ki kell cserélni, ami természetesen a jelenlegihez nagyon hasonló lenne. Nagyobb lenne a karimája, így kényelmesebb lenne a vízvételi lehetőség is továbbá tisztíthatóbb anyagból készülne.

A kutat jövő hét elején daruzzák ki a helyéről, és kialakítanak egy olyan ideiglenes vízvételi helyet, addig az alacsony nyomás miatt türelmet kérnek.

Fotó: ORSZÁGKÉP

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak