Pécsen nem tervezhetnek hosszú távra a buszvezetők

autóbusz bérfejlesztés SZAKSZ szakszervezet Tüke busz

 

A SZAKSZ elnöke szerint a városi közlekedési cég bérfejlesztése nem elég,ez a pandémia negyedik hullámának küszöbén ijesztően hangzik – írja a bama.hu.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta, a Tüke Busz ajánlatát ők nem tudják elfogadni. Viszont arra már igent mondanának, ha e mellé a kollektív szerződésben rögzítve állandósítanák a buszvezetőknek járó év végi lojalitási bónuszt.

Erre azonban a vállalat vezérigazgatója nem tudott garanciát adni. Dobi István szerint így a Tüke Busz által ajánlott béremelés nem elég arra, hogy a buszvezetők hosszú távra tervezzenek a vállalatnál. A másik illetékes szakszervezet, a Független Demokratikus Szakszervezet elfogadja az ajánlatot, így a SZAKSZ-nak nincs más választása, mint tudomásul venni az általuk keveselt bérfejlesztés tényét.

Felháborodásának adott hangot az is, amiért az önkormányzatnak arra nincs pénze, hogy egy jelentős szolgáltatásban dolgozók bérét rendezze. Közben meg kifizet a saját cégvezetőinek a többmilliós prémiumokat.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak