Az alacsony nyugdíjak miatt alkotmánybírósághoz fordult egy civil szervezet

jogalkotás nyugdíj rászoruló szociális ellátás

 

Az öregségi nyugdíj legkisebb havi összege nem biztosítja a megélhetést – írja az utcajogász.

A 28.500 forintos összeg 2008. január 1-jén határozták meg, azóta nem változott. Az öregségi nyugdíj minimuma képezi az alapját a legtöbb szociális ellátás összegének. Azzal, hogy a jogalkotó nem emelte a minimális összeget, a rászorulók széles rétegét zárja ki az állami ellátás igénybevételének lehetőségéből.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szerint, a minimális nyugdíj nem lehet kevesebb Magyarországon mint 150.000 forint. Egyszerűen ez a minimum, amiből meglehet élni.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik