Szemünk előtt zajlik az egészségügy összeomlása

egészségügy Független Egészségügyi Szakszervezet koronavírus szakszervezet
Koronavírus - Oltás Nyírbátorban

Ha a Szent János Kórház traumatológiája is teljesen leáll, akkor Budapesten és környékén az ötödik súlyos sérültet már tovább kell szállítani – ezt Kunetz Zsombor mondta az ATV Híradónak.

Az egészségügyi szakértő úgy tudja, a Merényi kórház traumatológiáján teljes a leállás, a János kórházban viszont tegnap például csak a gyermek baleseti sebészet működött, az is korlátozottan.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint az új szabályozás is gondot okoz ezen a területen, mivel az alapbérek emelése mellett az ügyeleti díjakat korlátozták.

„Tisztelt kollégák! A Merényi, valamint a János kórház traumatológiai ellátásának leállása miatt az Intézet baleseti ambulanciájára extrém terhelés hárul” – így kezdődik az a levél, amelyet Kunetz Zsombor osztott meg Facebook-oldalán, és amelyben a Baleseti Intézet orvos-igazgató helyettese arról tájékoztatja a dolgozókat, hogy megnőtt a műtétre váró akut esetek száma, ezért a tervezhető műtéteket leállítják.

Az okok között van a szakemberhiány, illetve az, hogy a meglévő dolgozókat is rosszul szervezik – ráadásul nyár van, amikor sokan szabadságra mennek.

Hasonlóan látja a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, aki szerint az új szabályozás is gondot okoz ezen a területen. Mint azt Soós Adrianna azt ATV híradónak elmagyarázta: az alapbérek emelése mellett az orvosok ügyeleti díjait korlátozták, az ügyelet viszont általában már rendes munkaidőn felül, szabadidőben végzett munka, és azt csak akkor vállalják el az emberek, ha ezt megfelelően ösztönzik. A jelenlegi szabályok szerint azonban ezt nem nagyon lehet megtenni – tette hozzá.

Fotó: MTI/Balázs Attila

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

One thought on “Szemünk előtt zajlik az egészségügy összeomlása

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak