Levonult a vírus, az egészségügyi dolgozók újabb nyomás alatt vannak – jönnek a várólisták

béremelés dolgozók egészségügy orvosok
Koronavírus - Oltás Békéscsabán

Rosszabb állapotban vannak az orvosaink, mint azt gondolnánk. Minden szempontból nagyon fáradt, rossz mentális és érzelmi állapotban vannak az orvosok, az egészségügyben dolgozók.

Azt is ki lehet mondani, hogy akár még az indokoltnál is rosszabb állapotban vannak az orvosaink,” mondta egy  interjúban a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Kincses Gyula szerint a komoly béremelést érzelmileg felülírta többek közt a sosem tapasztalt katasztrófahelyzet, amiben dolgozniuk kellett, az átirányítások okozta feszültség, és az a lelki teher, hogy bár mindent megtettek, tömegesen haltak meg a betegeik a kórházakban. Utóbbiról kijelentette, hogy a legfőbb tanulság szerint az, hogy transzparenssé kell tenni a kórházakban végzett munkát és a minőségi mutatókat. Ehhez persze először mérni kell ezeket. Nem azért, hogy bárkit pellengérre állítsunk, hanem mert ennek a tudományos alapú feldolgozására van szükség.

Arra a kérdésre, hogy az orvosok és az ápolók kapnak-e valamilyen formában szervezett, központ segítséget a Covid-járvány okozta traumák és a kiégés leküzdésére, Kincses azt felelte, hogy „nincs ilyen, pedig kellene.” Hozzátette: most, hogy örülhetnének a járvány elmúlásának, már szembesültek a következő feszültséggel, a várólisták ledolgozásával. Hogy ezek felszámolása miért nem halad, azt azzal indokolta, hogy késnek az ezt megalapozó szakmai, szabályozási és pénzügyi döntések. A várólisták ledolgozása nem fog menni többletpénz nélkül, és a jelenlegi finanszírozási mód erre eleve alkalmatlan.

444 Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós