A forinthitelek kamatait is emelik a bankok

alapkamat devizahitel emelkedés igenszolidaritás ISZOMM kölcsön

Az alapkamat emelésének hatása elég gyorsan begyűrűzik a változó kamatozású hiteleknél, emiatt az augusztusi hónapban a forduló forintosított devizahitelesek kamata fél százalékponttal fog nőni. – írja a HVG.

A jegybanki alapkamat két lépésben  júniusban és júliusban  összesen 0,60 százalékponttal emelkedett meg. Ezzel az irányadó kamatláb már 1,20 százalék. Az alapkamat emelése pedig hatással van a lakáshitelek kamatára is.

A Bankmonitor elemzése azt is hangsúlyozza, hogy a júliusi alapkamat emelés nem jókor jött, hisz pont július 28-a az a dátum, ami a változó kamatozású kölcsönök kamatának alakulása szempontjából lényeges. Ez azt is jelenti, hogy az augusztusban forduló régi devizahitelek kamata 0,54 százalékponttal fog megemelkedni  ez pedig 100.000 volt devizahitelest érint. Ez egy 10 millió forint fennálló tartozású, 10 év hátralévő futamidejű kölcsön esetében 2 500 forint törlesztőrészlet emelkedést jelentene. A kamatemelkedés miatt a teljes visszafizetendő összeg is megemelkedne 300 ezer forinttal.

Aki a szociális válságot szeretné leküzdeni, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, inkább fizetést, nyugdíjat, és családi pótlékot fog emelni, amik nem lehetnek kevesebbek mint a minimálbérnél a 250.000 forint, a családi pótléknál a havi nettó 50.000 forint, a nyugdíjnál a minimum 100.000 forint és minden nyugdíjasnak az 50.000 forint korpótlék. Ezek azok a minimumok amiből ma Magyarországon meg lehet élni! IGEN Szolidaritást!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós