Lélegeztetőgépek beüzemelésre is költött az állam pedig szükség sem volt rá

családi pótlék igenszolidaritás járvány lélegeztetőgép minimálbér nyugdíj pártprogram profit

A kormány által tavaly összevásárolt majdnem 17.000 -ből alig két és fél ezer lélegeztetőgép jutott el a koronavírus járvány lassan másfél éve alatt a rendeltetési helyére. – írja a HVG.

Az eredetileg közúti fuvarozással foglalkozó, kétévnyi tetszhalottságból épp a megbízás hónapjában feléledt Pannon Cargo & Sped Kft. csaknem a teljes beszerzett gépmennyiséget felkészítette a beszerelésre. Méghozzá meglehetősen húzós áron: a 2020. májusi, eredeti szerződés szerint gépenként 1,5 millió, a 2,7 milliárdos keretösszeg kimerülése utáni hosszabbításban pedig darabonként 862 ezer forintért vállalta a cég. 2020 decemberéig szóló szerződéseik alapján mindenesetre a Pannon Cargo & Sped összesen legfeljebb 6200, az Endo Plus pedig nem egészen 3000 berendezés felkészítésére kapott megbízást vagyis ketten együtt valamivel több mint 9000 darabra.

Az Okfő válasza alapján viszont az intézményellátó összesen 15 123 készüléket vett át a két vállalkozástól, vagyis másfél ezer darab híján a teljes beszerzett mennyiséget beüzemeltették  teljesen feleslegesen. A szerződésekkel fedett 9000 darab feletti mennyiségre  több mint hatezer további készülék felkészítésére ráadásul újabb megállapodást kellett kötni valamelyik céggel.

A beüzemelő cégnek a profitja ötezerszeresére nőtt. Ebből a fölöslegesen kifizetett pénzösszegekből megint csak jutott volna a dolgozóknak, a családoknak, a nyugdíjasoknak juttatás, magasabb bérezés. Az Igen Szolidaritás Mozgalomnak célja a társadalmi jóllét megteremtése. Ezeknek a fölöslegesen kidobott pénzeknek  az embereknél a helye, azoknál az embereknek akik keményen dolgoznak Magyarországon hogy megélhessenek, vagy azok idős embereknél akik becsületesen életük nagy részét ledolgozták. A pártunk fő mondanivalója: Pénzt az embereknek! Mi ugyanis azt akarjuk hogy a minimálbér ne legyen kevesebb mint havi nettó 250.000 forint, egy nyugdíjas ne kaphasson kevesebbet mint havi nettó 150.000 forint, és a gyalázatos jelenlegi családi pótléknak minimum a 4x -se legyen ami nem kevesebb mint havi nettó 50.000 forint. Igen Szocializmust!

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak