Órákat kell utazni a betegeknek a zalaegerszegi kórház orvoshiánya miatt

betegek kórház mentős ügyeleti díjak Zala megye

Június végén hét traumatológus mondott fel a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, a kórház az orvosok távozása óta csak az egyszerűbb baleseti sérüléseket tudja ellátni. – írja a 24.hu

Zalaegerszegről és környékéről a súlyos sérülteket vagy a kritikus állapotban lévő betegeket a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházba, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba és a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba szállítják.

A súlyosabb sérülések esetén tehát a mentőnek a következő távokat kell megtennie a környékbeli kórházakig: míg Kanizsa és Szombathely 50-60 kilométerre van a megyei kórháztól, Kaposvárig már több mint 130 kilométert kell megtenniük a betegekkel a mentőknek. Útvonaltól függően Zalaegerszeg – Szombathely távolság kb. 30 perc , Zalaegerszeg – Nagykanizsa távolság kb. 35 perc, valamint Zalaegerszeg – Kaposvár távolság kb. 60 perc”. A kórház közölte: a felmondott orvosok „sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét”. A traumatológusok felmondása után Kásler Miklós emberminiszter soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el. A minisztérium állítása szerint az elmúlt időszakban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték a kórház felé, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjakkal, így azokat jelentősen megemelték, az érintett orvosok azonban újabb követelésekkel álltak elő.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak