A minimálbér egyre kevesebbet ér a brutális áremelések miatt

250 ezer minimálbér áremelés infláció minimálbér Pénzügyminisztérium
Bér Fotó MTI

Az infláció növekedése az elkövetkező hónapokban elviszi a minimálbér és a garantált bérminimum idei, 4%-os emelését, vagyis az idei lehet az első év hosszú idő után, amikor stagnál, vagy akár csökkenhet is a legkisebb bérek vásárlóereje – írja a Portfolio.

Várhatóan az egész nemzetgazdaságban továbbra is emelkednek a keresetek, ezért kérdéses, hogy mikor emelkedik újra a minimálbér és a bérminimum.

Sem a Pénzügyminisztérium, sem az ITM sem tudott választ adni, hogy a nemzetgazdasági reálbérek gyors növekedéséből profitálhatnak-e a minimálbéresek az év második felében.

Az biztos, hogy a VKF következő ülésein fel fog merülni a minimálbéresek kompenzálásának kérdése, ami a munkavállalói oldal képviselői szerint sürgető, a munkaadók várnának a béremeléssel még, amíg kiderül, hogyan teljesít a gazdaság.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak