Jöhet a sztrájk Veresegyházán

béremelés munkás szakszervezet Székely Tamás sztrájk VDSZ

Fokozódik a feszültség Veresegyházán, a 300 főt foglalkoztató GE Aviation Hungary KFT-nél, ahol a munkáltató a harmadik hete zajló bértárgyalásokon július 1-től 4%-kal hajlandó emelni a béreket, ami mindössze csupán évi 2%-nak felel meg. Az alacsony mértéket a cég vezetése a COVID piaci hatásaival indokolja. Ráadásul a 4% nem fix, így a dolgozók között differenciálnak is a teljesítmény-értékelés alapján – írja a VDSZ szakszervezet

A VDSZ 8 %-ról indította – a dolgozókkal történt előzetes felmérés alapján – a számára elfogadható béremelési ajánlatot. A szakszervezet képviselői úgy látják, hogy ha munkáltató nem hajlandó feladni a tárgyalásokon eddig képviselt bemerevedett álláspontját, a munkavállalóknak nem marad más lehetősége, mint keményebb fokozatba kapcsolni, ami akár munkabeszűntetést jelenthet. A VDSZ helyben végzett felmérése szerint jelentős a sztrájkhajlandóság az igen alacsony bérajánlás miatt.

Székely Tamás VDSZ elnök szerint most már csakis kizárólag a munkáltatón múlik, hogy visszalép, és születik-e érdemi megállapodás a tárgyalóasztalnál, vagy tovább feszíti a helyzetet. A szakszervezet nem követel lehetetlent, mert ebben az évben összességében csupán havi mintegy 1,5 millió forint különbségről van szó. Ezt az összeget a cég gazdálkodását látva könnyedén lehetne teljesíteni, ha a munkáltató is ezt akarná.

Fotó: GE Facebook

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak