Pintér hallgat – a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását akarják a rendvédelmisek

béremelés Független Rendőr Szakszervezet katonaság korkedvezmény nyugdíj rendőrség tűzoltóság
Fotó: Illyés Tibor MTI

A rendőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtási alkalmazottak 98 százaléka szeretné a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását, az ígéretek betartását, a szociális juttatások és a kiégést okozó körülmények rendezését mondta Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az ATV-híradónak.

Bárdos Judit szerint az érdekegyeztetés sem működik a tárcánál, és már Pintér Sándor sem hallgatja meg őket. A szakszervezet felmérését egy levél kíséretében neki is eljuttatták, így a belügyminiszter is tud a problémákról.

A Független Rendőr Szakszervezet szerint a tiszthelyettesi képzés leépülése mutatja leginkább a rendőr szakma presztízsvesztését. Pongó Géza, főtitkár az ATV-nek azt mondta, hogy az elmúlt években nagyon magas volt a fluktuáció, az utánpótlás viszont nagyon alacsony.

„Egyre többen szeretnének leszerelni, csak nem tehetik meg, mert az elmúlt egy évben a veszélyhelyzet kihirdetése miatt meg volt tiltva” – magyarázta Pongó.

A Belügyminisztérium nem reagált a felmérésre, azt írták, hogy az egyeztetéseket, megbeszéléseket korábban sem a nyilvánosság előtt folytatta, a jövőben is ezt a gyakorlatot követik.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak