Napi abszurd: 2 ezer forint elhelyezkedési támogatást kaphatnak mezőgazdasági idénymunkások

bér idénymunka ITM közmunka mezőgazdaság
idénymunkás

Elhelyezkedési juttatást kaphatnak a mezőgazdasági idénymunkát végző közfoglalkoztatottak is, naponta 2 ezer, egy hónapra tehát akár 62 ezer forintot is – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az ITM közleménye szerint.

Ez a „hatalmas” összeg akkor járna, ah az idénymunkás minden napra be van jelentve, hiszen az idénymunkának az a lényege, hogy csak bizonyos időszakban lehet elvégezni a munkát.

A résztvevők nettó keresete így a minimálbérrel számolva mintegy 160 ezer forint lehet, a korábbi bevételük csaknem háromszorosa, amit a családi adókedvezmények még tovább növelhetnek – olvasható a közleményben, a minisztérium ezek szerint nagyon jó tudja, hogy ötvenezer forintnál valamivel több havi jövedelemmel rendelkeznek a mezőgazdasági idénymunkások. Papíron.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi években mindössze 17 ezer közmunkás piaci alapú munkavállalásához nyújtott támogatást a programban a kormány.

MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak