A magyar kultúra nagyszerű társalkotói a cigányok

cigányság emlékezés kultúra

Április 8-án az 50. Nemzetközi Roma Napot ünnepeljük. 1971-ben ezen a napon fogadták el a roma nép ma már minden országban jól ismert zászlaját és himnuszát, mint alapvető kulturális értéket.

A magyarországi cigányság az elmúlt 600-800 évben történelmi lábnyomot hagyott maga után megannyi kiváló művésszel, tudóssal és közéleti személyiséggel gazdagítva világunkat. Valamennyien büszkék lehetünk hazánk legnagyobb lélekszámú nemzetiségére, úgy is mint a magyar kultúra nagyszerű társalkotóira.

Az Igen Szolidaritás elnöke, Huszti Andrea közleményében kiemelte, hogy április 8-án irányítsuk hát a figyelmünket a cigány közösségeink kulturális értékeinek még jobb megismerésére! Látni kell azonban, hogy a hazai cigányság jó ideje szenved a társadalmi megkülönböztetéstől, időnként a velük szembeni gyűlölettől és a kitaszítottságtól.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az egész ország szociális, erkölcsi és környezeti válságának megszüntetését tűzte ki célul, s legrövidebb távon azért dolgozunk, hogy Magyarország legeldugottabb szegletében se lehessen havi nettó 250 ezer forintos minimálbértől kevesebbet keresni.

Fotó: Huszti Andrea, és Szabóné Kállai Szilvia (ISZOMM)

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

One thought on “A magyar kultúra nagyszerű társalkotói a cigányok

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak