Tízből kilenc vendéglátósnak lehetettlen feladat az új kormányzati szabály
A magyar vendéglátósok 90%-ának betarthatatlan új rendelet jött létre, ami szerint a hideg és meleg ételek és italok, valamint a cukrászati termékek készítését mostantól csak szakképesítéssel rendelkező személy végezheti – írja a Telex.
Az új szabály értelmében kizárólag szakképesítéssel lehetne megsütni. Például a krumplit, kidíszíteni a tortát, elkészíteni a fagyit vagy bepanírozni a húst.
Ugyanis már nem megfelelő, ha a konyhán vagy cukrászüzemben egyetlen vezető szakács vagy cukrász rendelkezik. Szakképzettséggel és felügyeli a többiek munkáját, hanem minden munkavállaló számára szükséges a végzettség. Aki az ételeket, italokat, cukrászati termékeket előállítja. A kiszolgáláshoz nem kell szakképzettség, de felügyelet igen.
A hivatkozott rendelet már megjelent a Magyar Közlönyben, sőt, szeptember 1-én már hatályba is lépett, vagyis már több mint egy hónapja érvényben van, annak ellenére, hogy eddig sem a médiában, sem a vendéglátósok körében nem igazán kapott visszhangot.
Fotó: MTI
A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már
kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk
egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a
SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon: MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000 Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen. |