A búza átvételi ára is emelkedett, a kenyérfogyasztók elkezdhetnek spórolni

áremelkedés búza drágulás kenyér liszt

Még soha nem volt ilyen magas a búza aratás közbeni, induló ára – írja az atv.hu.

Jelenleg 60-62 ezer forintért veszik át a malmok a búza tonnáját. Ennél várhatóan drágább lesz az év hátralevő részében. A malomipari szakemberek azt mondják, ha jelentős lesz a drágulás, akkor kénytelenek lesznek a lisztet is drágábban adni. Azt pedig a pékek is megérzik.

Az ország nagyjából felén ért már véget a búza aratása, de sokfelé még javában dolgoznak a földeken a kombájnok. Az időjárástól nagyon tartottak a gazdák, a csapadékos május után érkező meleg miatt jelentősen romolhatott volna a minősége a búzának és rozsnak, de úgy néz, ki, hogy mégis jó lesz az idei termés.
„Ha ennél magasabbra fog szökkenni a búza ára, akkor a malomiparnak komoly emelést kell végrehajtani a liszteknél” – magyarázta.

A pékek egyelőre nem tudják, hogy kell-e, és ha igen, akkor milyen mértékben emelni az áraikat, egyébként azt mondják, hogy nagyon sokan az ár alapján választják a termékeiket, de folyamatosan nő a drágább, de minőségben jobb termékek iránti kereslet is.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak