A szállodaiparnak maradt a kampó

étterem munkaerőhiány szállodaipar turizmus

Nagyon nagy a munkaerőhiány a szállodákban, hogy sokszor a vezetők takarítanak. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint drámai a munkaerőhiány a szállodaiparban. – írja a Népszava.

Hiányoznak a vendégek, nincs elég szakács és takarító személyzet. A budapesti szállodások mindent megtesznek annak érdekében, hogy legalább minimalizálják a veszteségüket, például különféle akciókat hirdetnek üzletembereknek is.
Vidéken teljesen más a helyzet, mert a magyar emberek megindultak a belföldi célpontok felé, így a nyári vidéki turizmus ígéretesnek tűnik. A belföldi turizmus 75-80 százalékát azonban hosszú évek óta a budapestiek adják.

A tengerentúlról szerinte egyelőre nem várhatóak külföldi turisták, így a szövetség változatlanul az európai utazókban bízik, akik 80-85 százalékát adták a budapesti turizmusnak a világjárványt megelőzően. Flesch Tamás úgy fogalmazott, hogy általuk elindulhatna valami Pesten. Hiába érik el azonban a 2019-es bevételi számokat, a költségek olyan szinten megemelkedtek, hogy az üzemi eredmény nem tudni, mikor értheti el a két évvel ezelőtti szintet.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak