Budapesten lesz az Európai Fórum idei éves konferenciája november 8. és 10. között


A progresszív, zöld és baloldali szervezetek közös eseményét 2017 óta szervezik meg Európa különböző országaiban. Idén Budapesten kerül sor november 8. és 10. között a nagyszabású eseményre a Vasas Székházban, amelynek házigazdája az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom valamint az Európai Baloldal lesz.

A rendezvényen számos uniós politikus, Európa parlamenti képviselő, szakszervezeti vezető, valamint a hazai baloldal politikusai, szakértői vesznek részt, hogy értékeljék az elmúlt év eseményeit.

REGISZTRÁCIÓ: https://europeanforum2024.aidaform.com/forum-participants-registration
EVENT: https://fb.me/e/4WfHKJ3Vi
PROGRAM HAMAROSAN: https://europeanforum.eu/2024/09/24/european-forum-registration-draft-program

Az elmúlt években a sok kihívással kell szembenéznie a hazai, de a világ bármely pontján található baloldali pártoknak szervezeteknek és a velük együttműködésben dolgozó szakszervezeteknek, civil szervezeteknek, tanácsadóknak, aktivistáknak. A munkások kizsákmányolása, a női egyenjogúság kérdése, a föld népeit sújtó háborúk, a kapitalista világrend logikájából származó környezetszennyezés, a szélsőjobb előretörése világszerte mind olyan témák, amelyekre a hazai és az Európai Unióban dolgozó baloldali pártoknak választ kell adniuk!

Vajnai Attila elmondta, hogy az Európai Fórum résztvevői 2017 óta idén először látogatnak Kelet-Európába. Ráadásul a kongresszus csupán három nappal az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztása után lesz, így immár annak ismeretében fognak a résztvevők együtt gondolkodni, hogy merre fordul a világ jelenleg még domináns kapitalista nagyhatalma. Idén kiemelt szerepet kapnak a szakszervezetek, mert a gazdasági válságra csak velük közösen lehet megoldást találni.

Szanyi Tibor elmondta, hogy a résztvevők feltett szándéka, hogy mind a hazai mind pedig a nemzetközi baloldali közösség életében a konferencia a következő évekre nézvést mintegy iránytűként szolgáljon majd. Biztos vagyok benne, hogy három nap alatt érdemi munkát fogunk tudni végezni, hogy az európai baloldali pártok és mozgalmak újra magukra, egymásra és a választópolgárokra találjanak.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak