Nagyon figyeljenek oda! Hétvégén sáros lehet a lábuk, ha kimennek az erdőbe!


Csütörtökön egy mediterrán ciklonnak (szőke, kékszemű, nagymellű) köszönhetően marad a borongós, esős, záporos idő. Mert tegnap is esett, tehát marad itten velünk azaz nem ment el sehova. Dél, délnyugat felől érkezik a csapadék, (érkezik mint a négyeshatos) az ország túlnyomó (túl van ez nyomva amúgy)részén szükség lesz az esernyőkre. Vagy különben megázik a fejünk, esetleg a karunk, ha póló van rajtunk. Na és ne beszéljünk a cipőkről vagy a szandálról, a szandálosok nagyon megüthetik a bokájukat. Érted! Boka és szandál. 

A Dunántúlon és a középső területeken feltámad – mint Jézus húsvétkor – az északias szél. Az átlagosnál hűvösebb időre készülhetünk, délután mindössze 11-16 fokot mutathatnak a hőmérők. Akinek nincs hőmérője az vegyen a kínaiban, három kukás vonalkódos petpalackért már egész jókat lehet kapni.

Pénteken dél felől újabb kiadós csapadékhullám vonul át esővel, záporokkal, néhol egy-egy zivatarral. Délutánra dél-délnyugat felől már csökken a csapadék valószínűsége, estére a legtöbb helyen megszűnik az eső, csak északon eshet még. Élénk, a Dunántúlon és helyenként északkeleten erős, nyugaton néhol viharos lesz az északi-északkeleti szél. Az ország délkeleti harmadán 17-23, máshol 11-16 fokot mérhetünk délután.

Szombaton még a felhőké lesz a főszerep, de már többfelé előbújhat a nap. Elszórtan még kisebb esők, záporok kialakulhatnak. A szél nyugaton élénk, erős lesz, délután 13-18 fok várható.

blabla

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak