Lyukas zászló NERPéter Guccis zakóján – lyukas fillér a melós magyar nép zsebében


Sokan emlékezhetünk, amikor a Fidesz 2002-ben kisajátította a kokárda viselését. Mára már semmi nincs ebből a választási akcióból, de most a Tisza Párt fordul egy hasonló eszközhöz, nevezetesen 2024 október 1-étől a szervezet hivatalos jelképévé tette a lyukas nemzeti trikolort, mint ellenforradalmi jelképet.

Úgy látszik, nincs új a nap alatt. Aki a Fideszben nevelkedik, az aligha képes szakítani a demagóg reflexektől, jóllehet a Tisza ötlete annyiban sem új, hogy az ’56-os kivágott címer újraélesztése már egy jó ideje a hamis hősiességet kergető kormánypárt egyik kedvenc szimbóluma. Akkor most lehet, hogy ez is közös lesz.

Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy a lyukas zászló a mai címer kivágásával is létre hozható, bár nem gondoljuk, hogy Magyar Péter erre célozgatna. Ő inkább márciusi ifjúnak képzelte magát a mozgalma kezdetén, a nyáron hanyatt fekve és tinibugyi-szemlét tartva inkább ifjú diszkó-sztárnak állt, ám most október 23-a előtt tanulgatni kezdi a pesti srácok szerepeit. Erősen gyanítható, hogy az év során még látni fogjuk őt Mikulás és Jézuska jelmezben egyaránt.

Egyre inkább tényleg igaz lehet a gyanúnk, hogy alapvetően és leginkább Orbán Viktor 2.0-nak képzeli magát. A Tisza Párt már valóban tető alá hozta a Fidesz 2.0-át, bár a rajongótábora egyelőre főként az egykori SZDSZ-es, majd DK-s táborból táplálkozik. Szavazni még csak az EP-ben láttuk őket, ott egyértelműen a Fidesszel egy irányba nyomkodják a gombokat, s a fővárosban is az látszik, hogy a Fidesz jelöltjét akarják befuttatni ügyvezető főpolgármesternek.

Szemükben nem Orbán Viktor, hanem Orbán Balázs a rossz, illetve az EP-s mentelmi jogot is úgy forgatja az elnökük, mintha azt a sajátja lenne. Pedig nem. Itt csak arra utalunk, hogy a képviselők mentelmi joga az mindig az adott parlamenté, amit az egyes képviselők esetében vagy fenntart, vagy sem. Maga a képviselő legfeljebb jó képet vághat, avagy szomorkodhat a mentelmi döntéseken.

A jelképekre visszatérve úgy tűnik, hogy még rengeteg kiaknázható megoldás létezik. A Tisza Párt már jól áll, mert az árvíz idején próbálkozott a Lehet kürtjével. A Mi Hazánk viszont a Nagy-Magyarország sziluett mellé kisajátíthatná még a csodaszarvast, az LMP pedig a Lánchidat, ha már az elnökük anyukája megtette ezt a budapesti ingatlanpiaccal. A DK ostobán kitart a gitár mellett, ami aligha nevezhető nemzeti hangszernek, bár egy pálinkásüveg sokat javíthatna korszerűségükön. Az MSZP azonban szigorúan tartja a kókadt szegfűt, a KDNP a keresztet, a Kétfarkú Kutyapárt pedig a kutya mindkét farkát. Ez utóbbiaknál nincs reform.

Ám szükség lehet egy Fidesz-Tisza közös jelképre. Számukra lyukas fillér mutatkozik az igazi megoldásnak. Nekik ugyan vastag bankókötegeik vannak, ám itt most a nép felé szóló ajánlatukról van szó.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak