Orbán karácsonya: fűtéssel spóroló, didergő magyarok

fűtési szezon

Idén is sokkal visszafogottabban fűtenek a magyar háztartások, mint a korábbi években – derül ki a G7 összefoglalójából.
A lakossági gázfelhasználás a fűtési szezon elején úgy is mintegy 25 százalékos visszaesést mutatott, kiszűrtük az enyhe időjárás hőmérséklet hatását.

A kisfogyasztók felhasználása 2023 október 1. és december 12-e között 1,54 milliárd köbméter volt, másfélmillió köbméterrel még kevesebbre is, mint 2022 azonos időszakában.

A magyar háztartások beálltak egy spórolósabb fűtési stílusra, viszont a G7 szerint nem elsősorban ott csökkent a fogyasztás, ahol erre valóban lett volna tér, így valószínűleg nőtt az energiaszegénység Magyarországon. A megoldás erre az energiahatékony felújítások pénzügyi ösztönzése lenne, ebben jelentős elmaradása van az országnak, bár az uniós pénzek becsorgásával talán végre elindulhat valami.

Pedig egy év alatt mintegy megfelelőződött a földgáz tőzsdei ára, a kormány azonban nem csökkentette az átlagfogyasztás felettiek terhét (vagy vezetett be más logikájú kedvezményt).

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak