Csornán es Győrben is zebrán gázoltak

Székely Sándor zebra zebraminimim

Csornán, a Bartók Béla úti körforgalmi kereszteződésből kihajtva figyelmetlen vezetése miatt egy férfi elütötte a zebrán éppen átkelő 57 éves helyi asszonyt, aki a balesetben megsérült.

Győrben, szinte egyidőben a. Csornai esettel a Kandó Kálmán út egyik gyalogátkelőhelyéhez érve nem biztosított áthaladási elsőbbséget az ott szabályosan haladó 28 éves gyalogos fiatalembernek, akit az autóval elütött.

A pápai férfi először a gépkocsi szélvédőjére, majd az úttestre esett, amelynek során súlyosan megsérült.

Az esetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke öt éve foglalkozik a gyalogátkelőhelyek biztonságának növelésével. A képviselő lakossági észrevételek alapján indított Mozgalmat a közösségi médiában, hogy egy országos adatbázisban térképezze fel a rossz állapotú, nehezen látható és életveszélyes gyalogátkelőhelyeket. A ZEBRAMINIMUM a rendőrség, az önkormányzatok közlekedés biztonsági szakértők autósok és a gyalogosok észrevételei alapján készült.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak