Budapest a telefonfülkék újrahasznosításában is élen jár


A DVR Elemzőközpont megbízható forrásokból úgy értesült, hogy a főváros a közeljövőben NATO-kompatibilis légvédelmi rakéták beszerzésére törekszik, meggátolandó a Forma 1 versenyre helikopterező milliárdosok zajos repkedését a város felett. A hamarosan megjelenő közbeszerzési felhívás olyan eszközök vásárlását irányozza elő, amelyek Budapest bármely ellenzéki pártirodából indíthatók, s a kiszemelt helikoptert nem csupán becserkészik és eltalálják, hanem a keletkező roncsokat már a találat pillanatát követően még a levegőben összecsomagolják, és biztonságosan elszállítják a közeli Felcsuti stadionba, ahol vendégek Matchbox méretű autókkal szimulálhatják a mogyoródi futamokat.

Mivel az említett közbeszerzés értéke meghaladja a főváros amúgy is negatívba fordult költségvetését, ezért a városvezetés mikro-adomáanyokat gyűjtő pontokká kívánja alakítani a több ezer, immár felszíni WC-knek használt telefonfülkét. A kisajátítási eljárás eléggé hosszadalmasnak mutatkozik, mert a telefontársaságok tulajdonát képező fülkék most jellemzően csak forradalmakra alkalmasak, jóllehet azt a speciális funkciót betöltik, hogy ha ott valaki pénzt dob a megfelelő nyílásokba, akkor a reményen túl nem kap semmit cserébe. Kissé bonyolítja a helyzetet, hogy a fülkékben lévő készülékeket át kell alakítani papírpénz elfogadására, és egyelőre nehéz megoldani, hogy amennyiben valamelyik, 1 eurót adakozni vágyó polgár csak 500 eurós címlettel rendelkezik, akkor a gép visszaadjon neki.

A projekt azonban a várakozások szerint 1 év alatt minden elemében megoldható. A kivitelezést az sem tudja leállítani, ha a jelenlegi főpolgármestert Deutsch Tamás váltaná, ugyanis a most hivatalban lévő polgármesterek jövő őszig akkor is a helyükön maradnak, ha tavasszal esetleg megbuknának.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak