Az 5000 fő alatti települések jelentős hányadán sem lesz ezentúl CSOK


A CSOK korlátozásáról szóló részletszabályok múlt héten jelentek meg a Magyar Közlönyben. A kihirdetett rendelet szerint nem csak az 5000 fő feletti települések esnek ki a támogatott települések közül, hanem további 252 település is írja a Választási földrajz nevű blog.

A kormány új intézkedését elemző szakértők szerint így összesen a települések hatodában szűnik meg a családok számára ez a lehetőség. A blog szerint az érintett 524 településen él a magyarok majdnem háromnegyede (74,7%-a), összesen 7,24 millió ember.

A bejegyzésben az adott település a vándorlási egyenlege (azaz hányan vándoroltak be, illetve el a helységről), másrészt az értékesített és épített ingatlanok aránya alapján azt állapítják meg a szakértők, hogy

a CSOK-ból most kieső települések igényelhették a támogatások jelentős részét, hiszen ezekben jelentős volt a lakásépítések aránya, az ingatlanárak is ezekben emelkedtek leginkább, és a vándorlási egyenleg is itt mutat pozitív értéket.

A CSOK-ból továbbra is részesülő településeket pedig inkább elhagyták az ott lakók, mint beköltöztek volna.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak