Év végéig kifizeti a fideszes önkormányzat uszodájának rezsijét a kormány

rezsicsökkentés

A kormány kisegíti Székesfehérvárt, és biztosítja a város számára annak az összegnek a nagyobbik részét, amely a helyi Csitáry G. Emil Uszoda főépületének novemberi, valamint decemberi nyitvatartásához szükséges – számolt be hivatalos közösségi oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A fideszes Cser-Palkovics András szerint a kormány azért ad a székesfehérvári uszoda fenntartására körülbelül 80 millió forintot, mert tisztában van vele, hogy egy uszoda nagyon nehezen pótolható sportlétesítmény, amely népszerű sportolási lehetőséget biztosít.

A kormány által adott 80 millió forint egyébként a költségnövekedés mintegy 70-80 százalékát fedezi a székesfehérvári uszoda fenntartásában.

Mindez azt jelenti, hogy a korábbi közgyűlési döntést mára módosította a székesfehérvári önkormányzat, ezért az eredeti tervekkel szemben október 31-én mégsem zár be a Csitáry Uszoda főépülete. Így az év végéig biztosan nyitva tudják tartani, csak a sátras részt zárják be novemberre és decemberre.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak