A Szolidaritás Mozgalom lassító sztrájkra hívja az embereket, miközben az ellenzék a parlamentben asszisztál a Fidesznek

Stróman Parlament

Tegnap kezdődött a parlament őszi ülésszaka. Bár a Fidesz állítása szerint a tizenkét évük volt az ország legjobb évtizede az elmúlt ezer évben, úgy tűnik, hogy nagyon komoly gazdasági és társadalmi válsággal nézünk szembe. Lehet, hogy rengeteg pénz érkezett az országba, de ebből csak pár százezren profitáltak valójában. És most amikor egy világjárvány után, már egy világméretűvé terebélyesedő háború epicentrumában vagyunk, kiderül, hogy senkinek nincs semmilyen megtakarítása.

A magyar nép itt áll a rendszerváltás után harminckét évvel teljesen kifosztva, legatyásodva.

Ehhez képest a jelenlegi kormány liberális és jobboldali ellenzéke azzal kampányolt még pár hónappal ezelőtt is a választásokon, hogy megváltoztatják az alkotmányt ha hatalomra kerülnek, vagy hogy lesz egészségügyi minisztérium (azt már nem ígérték, hogy lesz-e egészségügyi ellátás is).

Meg is lett ennek a következménye. A szélsőségesen kizsákmányoló Fidesznek egy nagyon gyenge parlamenti ellenzéke lett, tele hiteltelen, lejáratódott pártokkal és azok vezetőivel. Még a HVG.Hu is ezt írja:

„Jellemző, hogy az idei költségvetést 48 – szor írta át eddig a kormány Nem csak az ellenzéki, de a kormánypárti országgyűlési képviselők is teljesen feleslegesnek érezhetik a munkájukat, ha belegondolnak abba, mennyit is tudnak valójában az egyik legfontosabb törvényről, az idei évre vonatkozó költségvetésről.

A Magyar Közlönyöket átnézve nem sokat: az idei büdzsét eddig ugyanis 48-szor írta át a kormány, mégpedig döntő részben határozatok útján, amitől teljesen átláthatatlanná válnak a számok, ugyanis a változásokat nem kell folyamatában lekövetni az aktuális állapotot mutató jogtárban.”

De azért a parlamenti pártok úgy tesznek, mintha lenne értelme a működésüknek. Naná, hiszen ezért kapják a fizetésüket. A Fidesztől.

Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a parlamenten kívül végre kezd valami megmozdulni. A tanárok és a velük szimpatizáló diákok már hetek óta folytatják megmozdulásaikat. 2022. októberében diákok hídfoglalást és az egyik pedagógus szakszervezet sztrájkot hirdetett meg.”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak