Zárnak be a kis benzinkutak a hatósági árak miatt

benzinár

A múlt héten 3 töltőállomás már bezárt a hatósági ár miatt – írja a holtankoljak.hu.

A szakma bejelentést vár a február 15-e utáni időszakra vonatkozóan: maradnak-e a feltételek vagy változás áll be. Elengedhetetlen a változtatás, hiszen akár ellátási problémákat is jelentkezhetnek, ha minden feltétel marad úgy, ahogy most van érvényben.

Több ok miatt is emelkedő pályára állt a Brent típusú olaj ára, a hordónkénti árat átrepítette a 90 dolláros szinten, elemzők szerint ezek után nagyon gyorsan itt lehet a tartósan 100 dolláros olajár. Nyilván ez felhasználói oldalról senkinek sem jó, de a jelen helyzetben különösen a benzinkutakat érinti negatívan a dolog, hiszen a 480 forintos ársapka miatt a nagykereskedelmi árak emelkedését nem tudják lekövetni a kiskereskedelmi árakban.

A Brent hordónkénti ára 4%-ot emelkedett a héten, az aktuális ár 92,78 USD.

Mindezt összevetve talán további áremelés nem lesz, inkább az árak szinten tartására lát esélyt a holtankoljak.hu, árcsökkenés a számok alapján nem várható.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak