Szanyi Tibor után Karikó Katalin is megkapta az Arany Nyíl életműdíjat


Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették ki vasárnap Bécsben Karikó Katalin biokémikust a koronavírus elleni vakciák kifejlesztésében betöltött szerepéért – adta hírül az MTI.

Idén a magyar tudós a főelőadója a díjat odaítélő Vienna Congress com.sult 2022 bécsi tudományos kongresszusnak, amelynek középpontjában ebben az évben az egészség áll.

Karikó Katalin méltatói élén szólt a Balzan-díjas Kondorosi Éva.

Kutatómunkájával Karikó Katalin az egész világ számára irányt mutatott, amely sok más orvostudományi területen is új utakat nyithat meg az egészség előtt – mondta a kongresszus kezdeményezője, David Ungar-Klein. Az üzletember szerint a díjjal jelezni akarják, hogy milyen fontosak a jövő szempontjából a tudományos kutatások.

2019-ben Szanyi Tibor, az ISZOMM miniszterelnök-jelölte kapta az egyik legjelentősebb európai társadalmi-gazdasági életműdíjat az uniós okosfalu kezdeményezésééért és digitális ügyekben mutatott aktivitásáért.

Vacla Klaus után Szanyi Tibor is előadást tart a mai tanácskozáson.

Picit furcsa lehet, hogy miközben a jövőről beszélünk, a díjat a múltért kapjuk. Ebben azonban már csak azért sincs ellentmondás, mert én is csak azt tudom mondani, ez nem egy lezárás, hanem épp ellenkezőleg, egy megerősítése annak, hogy ezen az úton, ezekért a célokért kell tovább dolgozni”

– mondta 2019-ben a Magyar Hangnak Szanyi.

Fotó: Szanyi Tibor

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak