Szakértő: Teljes agyhalál, sőt bullshitHimalája az új gazdaságvédelmi program


Dr. Hárshegyi Elemér, neves közgazdász és szakértő kiielemezte a ma bejelentett gazdaságvédelmi csomagot, meglátásai megfontolásra érdemesek, és teljes mértékben egyezik a szerkesztőség véleményével. Eli bá, ezt odaraktad!

A gazdasági akcióterv az alábbi intézkedéseket tartalmazza

KORMÁNY:A kormány törekszik arra, hogy hosszú távú bérmegállapodást kössön a munkaadókkal és a szakszervezetekkel, ez lehetővé teszi, hogy a minimálbér és garantált bérminimum emelésére úgy kerüljön sor, hogy a magyar gazdaság és a munkavállalók hasznára váljon.

Eli bá: Bullshithegy, sőt, bullshitHimalája, a kormánynak nem kell megegyeznie a szakszikkal és a munkaadókkal. Ha holnap azt mondaná, hogy 450.000 ezer forint a minimálbér, akkor annyinak kellene lenni. Ócska hazug átverős szar duma. A béremelés megoldható másképpen is, például a harácsoló vállalkozók és az állam bácsi népnyúzó tevékenységének abbafejezésével, de az nem áll Viktor érdekében.

KORMÁNY: Megduplázza a kormány a családi adókedvezményt, első lépésként 2025. június elsejétől 50 százalékkal, majd 2026. január elsejétől további 50 százalékkal emelkedik.

Eli bá:  Mi a fasz? Egy év múlva? Miért nem 6 év múlva? Mi lesz jövő ilyenekor? Hát ki a fasz tudja, ez egy nagy bullshithegy, sőt bullshithimalája.

KORMÁNY: Munkáshitelt vezet be a kabinet januártól.

Eli bá: Nabazmeg, megint azt mondja mi lesz majd fél év múlva. De sajnos ezzel azt is belátta a kormány hogy nincs pénze a melósnak. Ugyanúgy, ahogy a diákoknak, azaz az őket a taníttató szüleiknek nincs pénzük, lásd bazmeg a diákhitelt. Magyar NerPéter. Adjatok a melósnak több fizetést és ne harácsoljatok gecik. Ez egy nagy bullshithegy, sőt bullshithimalája.

KORMÁNY: Szigorítja a kormány az airbnb-szabályozást, nincs még konkrét döntés, de vizsgálják, hogy miképp lehet visszaszorítani.

Eli bá:  Nincs még döntés, hát beszarok, akkor ez milyen pont? Mi a fasznak része egy programnak egy nincs döntés pont? Ez egy nagy bullshithegy, sőt bullshithimalája.

KORMÁNY: Megvizsgálják a lakásbérleti díjakat és szerződéseket.

Megint egy nagy bullshithegy, sőt bullshithimalája. Kormányozzatok bazmeg, ne vizsgálódjatok! Vezessétek be, hogy 150.000 forintnál nem lehet több az albérlet egy családnak, és kész. Akinek ennyi nem elég, attól kobozzátok el a lakását, azt amiben nem lakik. Azért, mert nincs rá szüksége bazmeg, ha ott lakna, nem adná ki. Érted?

KORMÁNY: Bővítik a kollégiumi férőhelyeket.

Megint egy nesze semmi fogd meg jól? Végre lesz 2 méteres ágy a 180-osok helyett vagy mI? Lesz melegvíz este? Építetek Debrecenbe egy akkumulátoros munkásszállót, amit kolinak hívtok? Megint egy nagy bullshithegy, sőt bullshithimalája.

KORMÁNY: A lakhatási feltételek javítása, vidéki otthonfelújítási program indul.

Na jó van bazmeg, eddig bírtam ki. Az egész program egy nagy bullshithegy, sőt bullshithimalája.

Országosan fiataloknak szóló lakásprogramot indítanak.
A Széchenyi Pihenő Kártya átmenetileg lakáscélra is fordíthat lesz.
A nyugdíjpénztári vagyon átmenetileg szintén felhasználható lesz lakáscélokra.
Az új lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó kedvezményes, 5 százalékos áfa kulcsot 2026 végéig fenntartják.
Önkéntesen vállalt 5 százalékos hitelplafont vezet be a kormány a bankokkal közösen.
Meghirdetik a kkv-k érdekében a Demján Sándor programot.
Tőkefinanszírozási programot indít a kabinet, ez egy új eszköze a gazdaságpolitikának, ami segíteni fogja az új beruházásokat és fejlesztéseket.
A digitalizációt forrásokkal is segítik.
A Széchenyi Kártya programhoz kapcsolódó hiteleket 3,5 százalékon maximalizálják.
Csökkentik a kkv-k adminisztrációs és bürokratikus terheit.
Az Eximbank ösztönző programján újraindítják.
A Nemzeti Tőkeholdinggal közösen kifektetései program kezdődik.
Felgyorsítják a kkv-k uniós programjait és kifizetéseit.
A kötelező könnyvizsgálati értékhatárt növelni fogják, ez alól mentesülnek a legkisebb cégek.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak