Hagyd magad Orbán, előbb szabadulsz?


Tán még Magyar Péter gyanítható mikropénisze sem tudna akkora hírverést okozni, mint egykori barátja, Orbán Balázs megadós mondata. Orbán (Viktor) ugyancsak gyaníthatóan ki fogja rúgni Orbán (Balázst), ha már ennél kevesebbért is szokott kivégzéseket rendezni a Fidesz soraiban. A világhír ettől még világhír marad, s a magyar miniszterelnökre mindenképpen ráégnek a tanácsadói gondolatok, kiváltképp, hogy aszerint is cselekszik.

Ha Orbán nem rúgja ki Orbánt, akkor bizony előáll a bűnpártolás esete, ami azért nem túl jó opció. Mindamellett azt se zárjuk ki, hogy a kisebbik Orbán akár a börtönben is végezheti, ha már komolyan vesszük a magyar törvényeket!

Végül is komoly dologról van szó. Elegen szóltak arról, hogy miként lett meggyalázva rengeteg nemzeti hősünk emléke, no pláne azon a kiskatonák százezreié is, akik az elmúlt évezredben életükkel védték a hazát. Mintha az mondanánk Dobó Istvánról, hogy bocsi Pisti, de ritka nagy fasz voltál, hogy védted Eger várát, amint egyébként a császáriak később tényleg börtönt kiáltottak rá.

Az 56-os párhuzam annyiban megáll, hogy gyakorlatilag egy szó sem volt igaz Nagy Imre elhíresült mondatából, miszerint “csapataink harcban állnak”, hacsak nem arra a maroknyi pesti srácra gondolt, akik Budapest belvárosában próbáltak ellenállni. 56-ban bizony a magyar nép lényegi ellenállás nélkül törődött bele az ismételt orosz megszállásba, amint az 1849-ben épp 31 éves fővezérünk, Görgei Artúr is végső harc nélkül adta fel a nemzet gyötrelmes küzdelmét.

Sőt, mondok rosszabbat: a magyar állam zsidó honfitársaink százezreit küldte a gázkamrákba, és még el is várta, hogy út közben viselkedjenek csendesen. Tény, orbáni tanács nélkül se küzdöttek. Igaz, mára nagyon világos, hogy a pont ennek árnyékában létrejött zsidó állam minden határon túl megvédi magát és polgárait, olyannyira, hogy jelenleg nincs az a létszámbeli túlerő, amely akár csak megijesztené hadseregüket.

Nos, itt jön be az ukrán párhuzam. Ha 2022-ben az akkori ukrán vezetés elfogadja a világ nagyhatalmainak ajánlatát a személyes kimenekítésükre, akkor ma más történelmet írnánk. Rajtuk kívül nem volt senki, aki egy-két hétnél több esélyt adott volna Ukrajnának. És erre bő három év múltán az ukrán csapatok egy része a szent Oroszország földjét tapossa. Valóban borzalom a halottak és sebesültek milliós létszámbeli nagyságrendje, amint a tízmilliósra tehető menekülteké szintén. Az orbáni logika szerint mindez megspórolható lett volna egy ukrán önfeladással.

Orbánék megfeledkeznek arról, hogy jelenleg a világon csak olyan nemzetek léteznek, amelyek hősies küzdelmek után győztek. Persze vannak vesztesek is, például az ujgurok, a kurdok, akiket csak jóindulatú elemzők neveznek nemzetnek, de szabad nemzetnek semmiképp. Magyarországnak tulajdonképpen óriási szerencséje, hogy Sztálin megkegyelmezett nekünk, s nem olvasztotta be népünket valami szovjet kohóba. Aztán az adott pillanatban Horn Gyula vezetésével egy olyan győzelmet sikerült aratnunk, amelynek következtében ma szuverén nemzet lehetünk, ráadásul mások által is garantálva.

Ebből a pozícióból önfeladásra biztatni bárkit, az finoman szólva is világbotrány. Amúgy ez még Trumpnak is sokat árthat, hiszen egy általa megemelt Orbán Viktor környezetéből ugrott elő egy olyan gyáva ötlet, ami az amerikai álomba is rendesen belerondít.

Ám mindezeknél van fontosabb szempont is. Zelenszkíj és társai nem azért szálltak szembe az orosz medvével, mert hülye öngyilkosok akartak lenni. Azért tették a dolgukat, mert rendelkeztek annyi külső védelmi ígérettel és egyezménnyel, ami egy hajszálnyi esélyt adott nekik, s ők ezt a hajszálat ragadták meg.

Magyarországnak 56-ban senki nem segített. Nem küldtek se fegyvert, se pénzt, csak üres szövegeket. Igazuk volt azoknak a százezreknek, akik nem vállalták fel a fegyveres harcot a semmiért, és igaza volt Görgeinek aki ott állt Világosnál egymagában, s még csak csalfa remény se adódott neki. És igaza van Zelenszkijnek is, aki igenis küzd a segítségért, amit meg is kap. Nem annyit, amennyit remél, de annyit igen, hogy három év után is talpon legyen.

Orbán csak az Orbán kormány gyávaságát hirdette ki. Konkrétan innentől kezdve számíthatjuk a mocskos rezsimjük végóráit. Igazuk lesz azoknak, akik Orbán bukását Orbántól várják.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak